Captura de pantalla 2020-08-19 a las 19.
PsicoNeuroImmunologia Clínica
FoodAsFuel.jpg

Psico Neuro Immunologia Clínica - PNIc

La PNI clínica prové de la ciència de la Psiconeuroimmunologia, la qual va ser desenvolupada al començament dels anys vuitanta del segle passat pels nord-americans Ader, Felten i Cohen. Des de llavors, la PNI ha evolucionat d'una manera espectacular, tant en el camp de la investigació científica com a nivell de l'aplicació pràctica.

 

Davant una situació d'alteració de la salut, la PNIc intenta, tenir una visió molt amplia sobre l'estat global de la persona. Per això, observa l'estat i relació que hi ha entre el sistema immunològic, endocrí, neurològic i la conducta/psique/emocions de la persona i com a condicionat la seva expressió genètica (epigenètica).

Per poder fer aquesta observació, diagnosticar el problema i plantejar una solució, la primera visita acostuma a ser més llarga de l'habitual (2 hores aprox.). El pacient haurà de respondre a qüestions referents a molts aspectes de la seva vida i de les diferents edats viscudes. També hi haurà de porta les proves diagnòstiques que tingui fins al moment. Es faran les exploracions que facin falta i en certs casos es pot requerir alguna prova diagnostica extra.

El canvi en els paradigmes mentals, l'alimentació en totes les seves formes, juntament amb l'exercici, les intervencions psicosocials i en cas de ser necessari, una teràpia al·lopàtica, és la base de la teràpia de la PNI clínica.

Segueix l'enllaç per visitar el blog, mica en mica hi anem afegint petits articles sobre les intervencions que es poden fer desde PNIc

​Els éssers humans estem dissenyats per tenir salut i per ser feliços. El problema sorgeix quan aquest disseny, fruit de milions d'anys d'evolució, xoca contra la forma de vida que arrosseguem en les societats desenvolupades i opulentes.

 

Segons les dades proporcionades per nombroses investigacions, la nostra espècie (Homo Sapiens Sapiens) va sorgir, fa tot just 200.000 anys, a partir d'un petit grup d'individus que vivien en el que avui és Etiòpia. Des d'allà, mil·lenni a mil·lenni, van ser desplaçant-se fins a ocupar tot el planeta. Els canvis genètics evolutius succeeixen de forma molt lenta, en termes de desenes de milers d'anys. És a dir, en aquest període de temps els nostres gens amb prou feines han canviat: menys d'un 0,5%.

 

Tots nosaltres portem un genotip de l'edat de pedra. El nostre disseny és l'adequat per viure en les condicions que es van donar en la prehistòria i no respon bé i es fa malbé amb facilitat quan el sotmetem a l'estil de vida de l'era espacial.

 

Segons la Medicina darwiniana o evolucionista, per estar sans i ser feliços hem d'ajustar, tant com puguem, el nostre disseny paleolític a la nostra forma de vida actual. No es tracta de demanar impossibles, ni exigir arribar als extrems d'alguns clubs als Estats Units que viuen exactament com en l'era prehistòrica. No, això són exageracions. Per ser un bon paleolític en ple segle XXI només cal controlar l'alimentació (variada, de temporada i de proximitat) i l'activitat física.

Podeu contactar amb la nostra PsicoNeuroImmunologa al següent enllaç.

© 2017 Hara Salut  C/ Morgades 45, despatx 8. VIC. 622 84 83 49 (només WhatsApp). Avís legal.